Adana’da ‘lezzetli’ günler

Coğrafi, tarihi ve kültürel zenginliği ile gastronomi dünyasının vazgeçilmez durağı haline gelen Adana, bu yıl 8. kere düzenlenen Memleketler arası Adana Lezzet Festivali’nde, bir sefer daha lezzet tutkunlarına mesken sahipliği yaptı. Kent kültürünün güçlü bir modülü haline gelen ve Valilik himayesinde düzenlenen Adana Lezzet Şenliği, Juss, Black Bruin, Sarıyer, Daren, Malton üzere en sevilen içeceklerin üreticisi Oğuz Gıda’nın ana sponsorluğunda gerçekleşti.

‘Burası gastronomi havzası’

Vali Yavuz Selim Köşger, şenliğe ait değerlendirmesinde, gastronomi ve lezzetin Adana için turizm alanında gerçek bir strateji olduğunu belirterek, “Burası gastronomi havzası. Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ın her birinde muazzam lezzetler var. Vatandaş yalnızca buraya gelmekle kalmıyor. Yiyor, içiyor, geziyor, konaklıyor” dedi.

Büyüyen Türkiye’de küreselleşen dünyada artık büyük düşünülmesi, havza, bölge planlamasının hedeflenmesi gerektiğini belirten Köşger, Adana başta olmak üzere Hatay, Gaziantep ekseninde Mersin’i, Şanlıurfa, Kahramanmaraş eklenerek bir destinasyon oluşturulabileceğini belirtti.

Köşger, dört günlük lezzet şenliğinin, 3 milyar liraya yakın kent iktisadına katkı sağlayacağını öngördüklerini belirterek, “Daha fazlası da mümkün. Her bir aktivite bütün dallara canlılık getiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir